Drone racebaan in Alkmaarse Ringers chocoladefabriek

Afgelopen zaterdag twee weken geleden, was het de openingsavond in de oude Ringers chocoladefabriek in Alkmaar. Taco van Lier van Multi-Rotor Noord-Holland heeft de kelder omgebouwd tot heuse indoor racebaan voor mini quads. En tijdens deze eerste avond ben ik eerst maar eens gaan kijken, of ik daar überhaupt wel durf te vliegen.

Mijn eerste keer vliegen bij Ringers

Afgelopen zaterdag was de tweede vliegavond en heb ik me op het laatste moment aangemeld. Ik had vooraf het plan gemaakt dat ik met mijn KingKong LDARC 90GT zou starten en na een aantal rondjes mijn vijf inch zou proberen. Dit liep echter iets anders, want ik vloog behoorlijk rap met mijn kleine twee inch quadcopter. Mocht je hiervan bewijs willen zien, kijk dan even naar de volgende video die ik heb gemaakt.

https://youtu.be/lSK4LAsxyMk

De baan en haar obstakels

Zoals je ziet is de baan op dit moment nog niet heel ingewikkeld. Het is een grote "0" of grote "O" die je linksom vliegt. Natuurlijk zijn er wel elementen die het lastiger maken, zoals de trap waar je onderdoor moet, verschillende gates en betonnen pilaren, vloer en plafond. Ook de verschillen tussen licht en donkere stukken kunnen ervoor zorgen dat je zicht word belemmerd. Dit alles bij elkaar maakt het allemaal zeer spannend voor mij als piloot. Zeker voor een eerste keer want als je op hoge snelheid met je drone tegen beton aan vliegt, zijn er zeker onderdelen stuk.

Als piloot zit je trouwens veilig achter een net en mag je niet op de baan komen als er gevlogen wordt. Daar is dus weinig gevaar.

Kom je ook eens langs?

Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken, of ook te komen vliegen? Hou dan de Facebook pagina van Multi-Rotor Noord-Holland in de gaten. Hier worden nieuwe data aangekondigd, kun je de reglementen vinden en kun je je aanmelden.