Indoor vlucht met mijn KingKong 90GT lijkt populair

Als ik in de statistieken van mijn YouTube kanaal duik, zie ik dat mijn eerste vluchtvideo met de 90GT van KingKong LDARC het populairst is. In deze video vlieg ik ergens in december van 2017 in onze huiskamer rond, welke onder andere is verlicht door de kerstboom. Dit kan natuurlijk simpel te verklaren zijn, namelijk het koude en eventueel slechte weer. In de wintermaanden willen veel piloten graag blijven vliegen, maar dan dus wel binnenshuis. Om deze theorie te staven heb ik een video gemaakt met hoe de 90GT zich op de racebaan staande houd.

Drone racen met de 90GT

De afgelopen zes weken heb ik drie keer in het Sportpaleis in Alkmaar gevlogen. Het Sportpaleis is een grote indoor locatie en niet te vergelijken met een alledaagse huiskamer. Alle drie de keren was ook de 90GT van de partij en van verschillende DVR beelden heb ik nu een samenvattende video gemaakt. Aan de hand van deze video kun je bepalen of de 90GT ook wat voor jou is!

https://www.youtube.com/watch?v=Sj9rXt5vi-c

Zeker niet de snelste

De 90GT is zeker niet de snelste, heeft zo uit de doos een paar nadelen en is inmiddels een ouder model (wat prijstechnisch weer interessant is). Door deze "langzame" snelheid en het voordelige prijskaartje, is het in mijn ogen een prima quadcopter om mee te beginnen. Zeker na de modificaties die ik heb gedaan.

Mijn gemodificeerde KingKong LDARC 90GT quadcopter.
Mijn gemodificeerde KingKong LDARC 90GT quadcopter.

Eerder heb ik een review geschreven over de 90GT, deze vind je hier. Nadat ik deze review heb geschreven heb ik, zoals hier boven al benoemt, een aantal dingen verandert aan de quadcopter:

  • Andere videozender (VTX)
  • Hogere standoffs
  • Camera in een hoek van 30 graden gemonteerd
  • Radio ontvanger boven i.p.v. onder de quad gemonteerd

Dutch Drone Squad en het Sportpaleis in Alkmaar

Hier een afbeelding met een aantal piloten tijdens een vliegavond.
Zie je mij ook? Hier een afbeelding met een aantal piloten tijdens een vliegavond. © Dutch Drone Squad

In het Sportpaleis te Alkmaar wordt om de week op zondagavond van 19:00 tot 22:00 uur FPV gevlogen. De strakke organisatie is in handen van Dutch Drone Squad. Zij zorgen onder andere voor een goed uitgedachte racebaan welke iedere drie maanden wordt vernieuwd. Deze racebaan wordt ook in een simulator na gebouwd, zodat je thuis alvast kan wennen aan de baan.

Kijkers en kijkende starters zijn ook welkom, stuur dan van te voren wel even een e-mail naar info@dutchdronesquad.nl om te laten weten dat je komt. Tijdens je bezoek heb je de mogelijkheid om met de organisatie, mijzelf en tal van andere piloten te praten en ervaringen uit te wisselen. Zeker als je wilt beginnen met deze hobby en je niet weet waar je moet beginnen, dan zijn deze avonden voor jou perfect om vragen te stellen!