Freelance webmaster

Websites beheren en onderhouden

Of je nu bij mij een website hebt laten bouwen, door een ander bedrijf of het zelf hebt gemaakt. In alle gevallen kan ik je helpen met het beheren van de website, webwinkel en social media accounts. Zo kan ik teksten, afbeeldingen en video's plaatsen en zoekmachine-optimalisatie (SEO) uitvoeren.

Heb je toegang tot de broncode en, of het hostingpakket van je website? Dan kan ik je ook helpen om de website technisch te onderhouden. Op deze manier kan ik bestaande functionaliteiten aanpassen of juist nieuwe toevoegen.

Content management

Teksten, afbeeldingen en zoekmachines (SEO)

Je stuurt mij een e-mail met daarin de te plaatsen of te wijzigen tekst en afbeeldingen. Deze tekst loop ik na op schrijffouten en eventuele verbeterpunten voor wat betreft zoekmachines. De tekst plaats ik op de website in de juiste categorie. Hierbij houd ik ook zoekmachine-optimalisatie in het achterhoofd. Zo geef ik afbeeldingen beschrijvende bestandsnamen, maak ik gebruik van alternatieve teksten, voeg ik koptteksten toe, vul ik META-zoekwoorden in, maak ik gebruik van zoekmachine vriendelijke links en wordt de webpagina in de sitemap opgenomen.

Berichten op social media plaatsen

De webpagina is gemaakt. Vervolgens breng ik op social media zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram de nieuwe webpagina onder de aandacht via jouw accounts. Op deze manier is de doelgroep direct geïnformeerd over de nieuwe pagina. Maar dit doe ik natuurlijk pas als jouw social helemaal up to date is, met de juiste afbeeldingen en de juiste informatie. Volgende berichten maak aan de hand van jouw input en pas ik aan ieder medium.

Zoekmachine advertenties (SEA)

Wil je snel meer bezoekers trekken? Dan zijn zoekmachine advertenties een goede oplossing. Je kiest voor een webpagina een aantal zoektermen (bepaald door een keyword onderzoek), schrijft een advertentietekst, kiest de geografische verspreiding, bepaald het budget en activeert de advertentie. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat de pagina waarnaar de advertentie verwijst een goede call to action heeft. Op deze manier wordt de kans op het binnenhalen van informatie over jouw doelgroep sterk vergroot.

Als webmaster kan ik heel veel voor jou betekenen en doen, meer nog dan dat hierboven staat beschreven. Daarom is deze dienst volledig gebaseerd op afspraken tussen jou en mij. Deze leggen we schriftelijk vast zodat voor iedereen duidelijk is wie wat doet.