Domeinnaam

De start van jouw online avontuur

Jouw online avontuur begint bij het kiezen van de juiste domeinnaam of -namen. Dit is het webadres waar jouw doelgroep, jouw website kan vinden. Het is belangrijk om een duidelijke domeinnaam te kiezen die past bij de online strategie van jouw organisatie.

Zo kun je kiezen voor de bedrijfsnaam als domeinnaam, in mijn optiek is dit in alle gevallen een logische keuze. Het wordt lastiger wanneer de domeinnaam al is vergeven. Een variatie in het top level domain (TLD) of een toevoeging aan de domeinnaam kunnen beide uitkomsten zijn. Zo kan de TLD .nl al vergeven zijn, maar zijn de .com en .eu nog wel beschikbaar. Of is een aanpassing van bedrijfsnaam.nl naar bedrijfsnaambv.nl een optie.

Een ander idee is om naast de bedrijfsnaam ook diensten en of producten i.c.m. een plaatsnaam als domeinnaam te kiezen, bijvoorbeeld watersport-scheveningen.nl. Wanneer potentiële bezoekers via een zoekmachine naar watersport scheveningen zoeken, zullen ze jouw website bijna gegarandeerd vinden (zie ook de voettekst).

Domeinnaam registreren

Of je nu zelf een domeinnaam wilt registreren, of dat je ze door mij wilt laat registreren, het kan beide. Het enige dat ik nodig heb is toegang tot de DNS-gegevens van de domeinnaam of domeinnamen. Deze zijn vaak in te stellen via de partij waar de domeinnamen zijn geregistreerd.

Nog niet geregistreerde domeinnamen claimen is leuk, maar alleen een domeinnaam draagt niet veel bij aan extra bezoekers. Het is dan nodig om bijvoorbeeld een strategie in te zetten met meerdere landing pages. Dit zijn kleine websites (vaak zelfs maar één pagina) die de bezoekers aansporen tot een door jouw gekozen actie, zoals een product bestellen of het achterlaten van contactinformatie.