Over Boberwt

Den Helder, zaterdag 24 december 1983

Vroeg in de ochtend, om circa een uur of één, kwam ik ter wereld en gaven mijn ouders mij de naam Bob. Een lekker korte, vlotte palindroom waar ik in mijn eerste levensjaren niet bepaald blij mee was. Het waren maar drie letters, en mijn kleinere zusjes hadden er respectievelijk zeven en vijf. Kortom, niet eerlijk!

“Back to the future”

Inmiddels zijn we meer dan dertig jaar verder, en de tijd gaat steeds sneller. Waar het vroeger als kind voor je gevoel een eeuw duurde voordat je jarig was, lijkt het nu meer op een haastig weekend en voilà! Een jaartje erbij. Al die jaren staat eerlijk zijn hoog op mijn lijstje. Dit vind ik erg belangrijk bij alles wat ik doe.

In die (meer dan) dertig jaar heb ik logischerwijs van alles meegemaakt en een heleboel geleerd over van alles en nog wat. Zo heb ik een MBO- en HBO-opleiding succesvol afgerond, ben ik getrouwd met Dorien in mei 2011, hebben we een maand later Den Helder ingewisseld voor Alkmaar en zijn we de trotse ouders geworden van Maud (’12) en Pim (’14). Inmiddels is Alkmaar ingeruild voor Heerhugowaard.

Ook ben ik de bijnaam Boberwt rijker geworden. Vaak werd ik als Bobbert aangesproken en tijdens een avondmaaltijd met – je raad het al – doperwten, ontstond de naam Boberwt.

Websites en grafische vormgeving

Werken doe ik sinds september 2006 aan huis als ZZP-er, eerst in Den Helder en tegenwoordig dus in Alkmaar en Heerhugowaard. Ik maak websites en grafische producten voor bedrijven in het MKB, verenigingen, stichtingen en privé aangelegenheden.

Drones en Luchtzicht

Inmiddels hou ik me ook bezig met drones. Dit kan het maken van een foto of video zijn, het doen van een inspectie, of het geven van een presentatie die betrekking heeft op drones. Ook help ik je graag wanneer je tegen vragen en problemen aanloopt bij het zelf bouwen van een drone.

Ontspannen en leuke dingen doen

Ook vind ik net als iedereen heel veel dingen leuk om te doen. Soms kan ik niet kiezen en dan beland ik (als de kinderen op bed liggen) languit op de bank. Achter de televisie en in het specifiek achter Netflix. Waar ik vroeger films kijken echt geweldig vond, duurt een film tegenwoordig simpelweg te kort om een band op te kunnen bouwen met de personages. Eindelijk snap ik wat mensen die verslaafd zijn aan boeken lezen al die tijd bedoelden.

Mocht ik wel kunnen kiezen? Dan valt de keuze vaak op racefietsen, het bouwen van – en vliegen met mini quads en het spelen van ouderwets gezellige bordspelletjes met vrienden en familie. Na ja, ouderwets valt wel mee, spellen als Dominion en Kolonisten kaartspel zijn nog redelijk nieuw.