Dronefotografie

Bent u op zoek naar een gecertificeerde, maar bovenal gepassioneerde drone-operator ofwel dronepiloot? Zoek niet verder, want u bent bij mij aan het juiste adres voor onder andere dronefotografie en dronevideo’s.

Het begint allemaal met het uiten van uw wensen en de geplande locatie. Aan de hand hiervan maak ik een transparante en vrijblijvende prijsopgave.

Vluchtvoorbereiding en team

Uiteraard kijk ik bij het maken van de offerte of ik in het door uw gewenste gebied mag vliegen. Wanneer de offerte door u is ondertekend, maak ik een uitgebreid vluchtplan. Hierin staan mogelijke obstakels en de locaties waar een foto of video gemaakt moet worden. Risico’s worden ook in het vluchtplan vastgelegd net zoals de bijbehorende mitigerende maatregelen. Daarnaast maak ik een checklist en eventueel een teambriefing.

Strand van Petten
Vroeg op een zomerse zaterdagochtend op het strand van Petten.

Een team is niet altijd nodig, maar vaak wel erg praktisch. Denk eens aan het volgen van een auto met een drone. Vliegen en tegelijkertijd strakke video’s maken is dan bijna niet te doen zonder een payload operator. De payload operator is tijdens de vlucht verantwoordelijk voor de camera en piloot voor het vliegen.

Wanneer u videobeelden wenst van stilstaande objecten, maak ik zogenaamde missies aan in de software. Hierdoor kan een drone autonoom lijnen en patronen vliegen, waardoor videobeelden vloeiend zijn. Dit is ook ideaal voor het maken van time lapse video’s. Doordat de drone vliegt aan de hand van GPS coördinaten, kan dezelfde vlucht in bijvoorbeeld verschillende seizoenen worden gevlogen. In de postproductie worden deze video’s tot één geheel versmolten.

Opdrachtuitoefening

De dagen voor het uitvoeren van de vlucht houd ik het weer en vlieggebied in de gaten. Wanneer er op de dag van de vluchten alle condities goed zijn, ga ik eventueel samen met het team en of met u op pad naar de afgesproken locatie.

Op de locatie wordt de omgeving bekeken en vergeleken met het vluchtplan. Ik kijk of bebouwing overeenkomt met het vluchtplan, of er menigten zijn en of er zich andere onvoorziene zaken voordoen. Mochten er zich problemen voordoen, dan worden mitigerende maatregelen bedacht of word het vluchtplan aangepast. Dit geld ook voor eventueel vooraf geprogrammeerde missies.

Wanneer de drone na de pre flight checks de lucht in gaat ben ik helemaal in mijn element en er helemaal klaar voor om de juiste data te verzamelen. Deze kan zelfs direct met u op de locatie gecontroleerd en worden. Is het resultaat niet perfect? Dan gaat de drone gewoon weer de lucht in.

Dataverwerking

De drone staat weer aan de grond en de data is juist, gecontroleerd en gewaarborgd. Na een korte debriefing en controle of alle punten uit het vluchtplan zijn ingevuld, ga ik terug naar kantoor.

Een perspectief loodrecht van boven genomen.

De data wordt gesorteerd en opgeslagen in de projectmap. Afhankelijk van uw wensen kan ik met uw data aan de slag gaan. Denk aan het bewerken van foto’s of het monteren van video’s. Wilt u dit liever zelf of een andere partij laten doen? Geen probleem! Foto’s bewerken vind ik leuk, maar mijn passie ligt bijna helemaal bij het vliegen. Daarom werk ik graag met uw gekozen professional samen om tot het beste resultaat te komen.

ROC-light vergunning en RPA-L gecertificeerd

Mijn felbegeerde groene Flight Crew Licence RPA-L brevet.

Na het zien van een aantal video’s gemaakt met een drone, kocht ik in 2012 mijn eerste drone en drone onderdelen. Sinds 1 mei 2019 ben ik ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder de naam Luchtzicht. Sinds 16 augustus beschik ik over een ROC-light vergunning en mijn RPA-L Flight Crew Licence.

Dronefotografie voor wie?

Eigenlijk kan ik voor iedereen die dronefotografie of luchtvideo’s nodig heeft aan het werk. Dit zijn een aantal van mijn doelgroepen:

  • Bedrijven met een ROC vergunning
  • Makelaars
  • Trouwlocaties en mensen die gaan trouwen
  • Fotografen
  • Videografen
  • Bedrijven die luchtfoto’s wensen