Ik ben terug...

Als vormgever en webdesigner!

Zo! Het heeft even geduurd maar ik ben terug! Terug als vormgever en webdesigner en het voelt goed! In april 2020 verhuisden wij van Alkmaar naar Heerhugowaard, en in ons nieuwe huis heb ik eigenlijk een heel jaar lang geklust, voor de kinderen gezorgd, les aan hen gegeven tijdens de lockdowns en hier en daar een zakelijk klusje gedaan.

Wat heb je dan geklust?

Nou best wel wat, het huis werd op het sanitair na volledig casco opgeleverd. Na de oplevering hadden we welgeteld twee weken de tijd om het huis bewoonbaar te maken en te verhuizen. Dat is gelukt! Na die twee weken, waren er vele schilderklussen, tuinklussen, ophangklussen, verplaatsklussen, inrichtingsklussen en noem maar op. Maar! De grootste klus was de zolder.

Dakkapel van De Ruiter

De zolder was een donkere ruimte van vier meter hoog met een enkel raam. Nu is het een ruimte met een vliering waar ik bijna kan staan, is er een achterkamer met dakkapel, een voorkamer met dakramen en een tussenkamer met alle aansluitingen om in de toekomst een tweede badkamer te maken. Met uitzondering van het plaatsen van de dakkapel en dakramen heb ik alles eigenhandig gemaakt (met paar keer de helpende hand van mijn vader)! Het ziet er inmiddels spatzuiver uit, en ik ben er TROTS op! Het is nog niet helemaal klaar, er zijn nog wat details, maar functioneel werkt alles.

Tegenslagen waren er ook, zoals een lekke dakkapel wat het project meerdere weken lam legde. Toen dit was opgelost dachten de dakramen ook maar spontaan te gaan huilen.

De garage is naar bijkeuken getransformeerd

Na de zolder heb ik in de garage ook een bijkeuken gemaakt. Waar er eerst verhuisdozen en oude meubels op elkaar gestapeld waren, is er nu een super strakke IKEA keuken door mij neergezet. Met heel veel stukjes maatwerk. Zo wilde ik de wasmachine en de droger van de grond af hebben, maar de IKEA levert hier niets voor. Maar goed, aan één kant van de garage is er een kastenwand van 4,20 meter en 2,20 meter hoog, met daarin de wasmachine en droger verwerkt. Aan de andere wand is er een werkblad met dubbele gootsteen van 3,40 meter lang met onder- en bovenkastjes.

IKEA keuken Metod en Veddinge

De opruimer en organizer in mij vind dit een geweldige ruimte. Ik loop hier ook graag een rondje, terugdenkend aan hoe het een jaar geleden was. Overal verhuisdozen, deze constant verplaatsen omdat je steeds ergens anders aan de gang moest.

Tijd voor werk

Niet dat het klussen klaar is, of dat klussen geen werk is. Maar ik ga weer aan mijn echte werk beginnen. Het werk wat me altijd al dicht aan het hart heeft gelegen. Het maken van huisstijlen, drukwerk en websites. De afgelopen week heb ik mijn best gedaan om deze website in gereedheid te brengen. Dus! Ben jij of ken jij iemand die dringend over zijn of haar huisstijl moet praten? Laat het me weten en ik kom je helpen, ik ben er klaar voor!