Verandering

Zojuist heb ik de website van mijn zakelijke domeinnaam verwijderd, en de domeinnaam doorverwezen naar dit blog. Want na twaalf jaar en nog wat maanden ben ik ondernemer af. Ik gaf in een eerder bericht al aan dat ik inmiddels bij het Horizon College werk. Dit is een Regionaal Opleidingscentrum (ROC) waar op MBO-niveau verschillende beroepsopleidingen worden gegeven.

In deze twaalf jaar als ondernemer heb ik veel meegemaakt, altijd heel efficiënt kunnen werken en bovenal onwijs veel geleerd. Uiteraard heb ik ook dingen gemist en heb ik wel eens een wiel opnieuw uitgevonden, maar ik kijk op deze periode zeer positief terug.

Een van de naarste dingen was het faillissement van HelderMedia in 2011 waar ik freelance voor werkte. Dit gebeurde minder dan een maand voor mijn huwelijk en per saldo miste ik een kleine vierduizend Euro aan openstaande facturen. Niet handig zo vlak voor een trouwerij.

Los van deze ellende heb ik vooral veel geleerd door dingen maar "gewoon" te doen en opdrachten aan te nemen. Zo kan ik onder andere door deze manier van werken programmeren, software doorzien en maken, drukwerk opmaken en zoekmachines beïnvloeden door teksten op een dusdanige manier te schrijven zodat deze goed geïndexeerd worden

Trots en vrijheid

Waar ik vooral trots op ben en wat mijn rol als thuis werkende vader mogelijk maakte, is dat ik veel van mijn kinderen heb kunnen meemaken. Ook bij zeer en ziekte kon ik er altijd voor ze zijn.

Nu ik bij het Horizon College werk, is deze vrijheid minder groot. Zo is het niet meer mogelijk om bij problemen (of gewoon mooi weer) er even op uit te gaan om mijn hoofd te legen. Wel kunnen Dorien en ik het qua werktijden zo inrichten dat er buiten de schooltijden om altijd één van ons voor de kinderen thuis is.

Jezelf leren kennen middels sollicitaties

Tijdens mijn sollicitatie periode heb ik door mijn brede kennis op veel verschillende vacatures gesolliciteerd. Zo kwamen projectmanager webdesign, communicatiemedewerker en webwinkel beheerder voorbij. Allemaal functies die goed bij mijn ervaring passen, zo weet ik alles van het realiseren van websites, weet ik goed hoe je communicatie kan gebruiken om een organisatie in goed daglicht te zetten en kan ik met mijn zoekmachinekennis producten onwijs goed naar voren brengen in zoekmachines.

Uiteindelijk werk ik inmiddels bij het Horizon College en heb ik een aanstelling voor een jaar als Functioneel beheerder in de wacht gesleept. Dit past me goed aangezien ik aan de softwarekant snel verbindingen kan leggen. Op deze manier kan ik gevolgen van aanpassingen snel doorzien.

Origine van de zoektocht naar een baan

Maar de zoektocht naar een baan is voor mij ontstaan door het gebrek van mensen om me heen. Op mijn afdeling werk ik met vijf collega's, daarnaast zijn er tal van andere collega's waarmee ik in aanraking kom. Kortom, waar ik naar zocht heb ik inmiddels gevonden. Daarom denk ik dat deze verandering, op een perfect moment in mijn leven heeft plaatsgevonden.

Qua toekomst heb ik nu nog geen beeld voor ogen, misschien een functie meer in lijn met mijn ervaring op het gebied van website ontwikkeling. Wel heb ik nog steeds ambities zoals het schrijven van een boek of het worden van een RPA-L gelicenceerde dronepiloot. Maar daarover later meer.