Een GoPro Session op een drie inch race drone

Recent heb ik de GEPRC Sparrow gebouwd en deze ben ik de afgelopen week goed aan de tand aan het voelen. Één van de leukste dingen is dat de kleine drie inch Sparrow een GoPro Session kan tillen. Het meest verrassende hierbij is dat er genoeg kracht overblijft om als een raket de lucht in te schieten.

Wanneer je een GoPro op je drone plaatst, moet je er natuurlijk ook mee opnemen. Anders zou het een slechte risico-investering zijn, daarom hieronder de eerste beelden die met de GoPro op de Sparrow geschoten zijn.

https://youtu.be/SqyQAZJEN1Q

Drie inch?

Ja, dat is een kleine drone! Race drones zijn normaliter vijf inch, dus bijna twee keer zo groot. Daarnaast hebben ze grotere en krachtigere motoren met grotere propellers, grotere LiPo's en dus meer kracht om vooruit te komen. Zeker wanneer het een lichte racer betreft.

Het leuke van een drie inch is dat het niet zo'n agressieve uitstraling heeft en op plekken met beperkte ruimte gebruikt kan worden. Zoals een kleinere openbare speeltuin tijdens schooltijd, zodat er geen tot weinig mensen zullen zijn. Ook is er met een kleine drone minder kans op schade, zowel aan de drone als aan de omgeving. Kortom dit is een blijvertje en er zullen zeker meer HD video's verschijnen gemaakt met deze drone.

Nieuwe LiPo's met vier cellen

Om met de GoPro op de Sparrow te kunnen vliegen heb ik wel een viertal nieuwe LiPo's aangeschaft. Normaal vlieg ik met 3S LiPo's van 850mAh, maar nu met de GoPro met 4S 850mAh. Door deze extra cel kunnen de motoren op hogere snelheid draaien, waardoor er meer lift gegenereerd wordt.

Kortere vluchttijd

Door het extra gewicht wat de GoPro en de zwaardere LiPo met zich mee brengen, kun je korter dan normaal vliegen. In de video hierboven was de batterij al 45 seconden gebruikt, dus je kunt ongeveer drieënhalve minuut vliegen.