Night Fever!

Mensen die mij kennen weten (en anders weet je het nu ook) dat ik liefhebber ben van de Bee Gees. Zelf baal ik er dan ook wel eens van dat ik mijn puberjaren niet in het disco tijdperk heb doorgebracht. Maar toen was daar goede vriend en mede Bee Gees fan Daniel Roos. Hij nam mij gisteravond voor mijn verjaardag en voor de hulp bij het maken van zijn albumhoes mee naar de show Night Fever. Gelukkig was de show verre van zo grauw als dat Almere is.

Night Fever op het podium.
Met de mobiele telefoon foto's maken werkte niet helemaal lekker.

Night Fever is een Duitse tribute show helemaal in het teken van de Bee Gees en wat voor één! Uiteraard komen er tal van hits voorbij, maar het allerleukste is dat er goed gekeken is naar de echte Bee Gees. Dit zie je terug in kleding, manieren van bewegen, het maken van grappen, posities op het podium en wie wat zegt door de microfoon.

Wanneer je veel naar de Bee Gees muziek hebt geluisterd, weet je welke zanger welke partij zingt. Maar omdat je naar een show met andere artiesten kijkt, is het leuk en verrassend om te zien dat bepaalde zangpartijen door een ander zanger worden vervuld. Zo werd de kopstem van normaliter Barry Gibb regelmatig gedaan door de artiest die de rol van Robin Gibb op zich nam.

Verleden tijd

Dat het inmiddels 2018 is merk je aan het publiek. Zeker negentig procent van het aanwezige publiek had haar tienerjaren wel in het disco tijdperk meegemaakt. Ergens wordt ik daar melancholisch van, je zit in een mooie show wetende dat je niet naar de "echte" artiesten kijkt. Het publiek om je heen is oud en dan komt het "Thuis, heb ik nog een ansichtkaart..."-gevoel in mijn hoofd. Dit zegt trouwens niets over de kwaliteit van de show, die stond namelijk als een huis.

Daniel Roos en mijzelf in het KAF theater in Almere
Vol gespannen klopt hun hart...

Dit was tot zover de laatste tribute show van deze groep artiesten in Nederland. Mocht je ooit de kans hebben om deze groep live te zien, pak die kans. Veel dichterbij de Bee Gees als dit ga je nooit meer komen.