Vloggen en FPV op het Pettense strand

Aan de hand van feedback van verschillende vloggers op mijn allereerste vlogpoging, heb ik gisteravond mijn tweede vlog in elkaar gezet. Ik spreek in deze vlog niet al te veel, maar ik creëer wel meer beleving. Zo is het logo dit keer scherp, is er muziek achter de video gemonteerd en er zijn een paar cinematic shots toegevoegd.

FPV vliegen op het strand in Petten

Vlog of toch maar jog?
Vloggen of toch maar joggen?

In mijn tweede mini vlog met vluchtvideo ben ik samen met Dorien en onze kinderen op het strand in Petten. Het is hier praktisch nooit druk, je kunt er gratis parkeren en het strand is onwijs uitgestrekt. Aanrader voor iedereen dus!

https://www.youtube.com/watch?v=52L4jhTXYSA

Het FPV vliegen op het strand vond ik wel spannend. Mensen kunnen vrij letterlijk van alle kanten aankomen lopen, waardoor ik de omgeving vrij nauwgezet in de gaten wilde houden. Ook wil ik niemand tot last zijn, maar met een gierende vijf inch quad maak je het jezelf dan vrij lastig.

Ook is het wennen om zand in plaats van gras door je goggles te zien. Zeker bij het inschatten van hoogte was dit een dingetje. Daarnaast is het landen in zand niet al te plezierig, zeker niet wanneer je van schoon en netjes houd zoals ik. Maar zoals je in de video zult zien, kon ik netjes op het kleedje landen.

Vlog bewerken met Adobe Premiere Pro

Voor mijn werk gebruik ik verschillende pakketten van Adobe. Binnen mijn abonnement kan ik gebruik maken van Adobe Premiere Pro. Afgelopen zomer heb ik deze software voor het eerst gebruikt bij het maken van een kort vakantiefilmpje. Dat viel me destijds aardig tegen, maar inmiddels begin ik het na tien video's aardig onder de knie te krijgen.

Misschien herken je het wel dat het al laat is en je perse iets af wilt hebben. In mijn eerste vlog was het onscherpe logo zo'n dingetje. Het was rond de klok van enen 's nachts en ik was er klaar mee. Wat blijkt, als je een vectorbestand als een .ai of .eps in Premiere importeert, dan wordt deze gerasterd op zijn oorspronkelijke formaat. Dit wil zeggen dat wanneer je een kleine afbeelding vergroot, deze vaag en brokkelig wordt.

In mijn tweede (bovenstaande) vlog is dit verholpen! Ook zijn er geen vlekken meer op de lens te zien. Wel is er nog een wat windruis, maar ik ben van plan om hiervoor een Røde microfoon met deadcat aan te schaffen. Echter is er met GoPro wel weer een dingetje, je hebt namelijk een speciale adapter nodig die weer € 50,- kost. Voor blijf ik nog maar even gebruik maken van mijn cheap ass Chinese lavalier.

Muziek van Daniel Roos

Daniel en ik gaan lang terug, we kennen elkaar via een Bee Gees fanclub van waaruit een vriendschap is ontstaan. Na het verzoek of ik zijn muziek onder mijn video's mocht monteren, was het antwoord "Ja, natuurlijk!" en "Geen probleem!". Onder deze vlog heb ik de track "Catching Waves" van het gelijknamige album gemonteerd. Vind je de muziek leuk? Kijk dan eens op www.danielroos.nl!