Mijn eerste vlog poging

Mijn eerste vlog is sinds gisteravond een feit. Je mag eerlijk van me weten dat het me behoorlijk tegenviel waarop je bij het vloggen allemaal moet letten. Ik zou mijn eerste poging dan ook zeker als hobbymatig klasseren. Maar, waar het om gaat staat er wel goed op! En dat zijn natuurlijk de Full HD videobeelden van mijn eerste FPV buitenvlucht met de Dquad Obsession.

Wind, een vieze lens en geen vlog bewerkingsvaardigheden

Was ik voorbereid? Minimaal, het kwam op het laatste moment spontaan in me op om mijn GoPro Hero 5 Black mee te nemen voor het maken van wat fly by video's. Echter aangekomen op de vlieglocatie heb ik de GoPro op het statief gezet en op opnemen geklikt. Vervolgens heeft de camera iets meer dan een uur opgenomen en in die tijd ben ik een soort van tegen mezelf aan het brabbelen. Kortom vloggen zonder al te veel in de lens te kijken.

Er was ook een goede dosis wind aanwezig. Ik heb nu dus aan den lijve ondervonden dat de Hero 5 niet goed met windruis overweg kan. Tijdens het bewerken van de video heb ik high pass filters toegevoegd om de windruis weg te nemen. Echter klinkt mijn stem nu heel hol en klinken de piepjes van de quads HEEL erg hard.

Tijdens het bewerken kwam ik er ook achter dat er een flinke vlek op de lens van de Hero 5 zat. Dit kwam de beeldkwaliteit ook niet echt ten goed, maar ja! Hieronder mijn eerste vlog poging, laat me weten wat je er van vind.

Dquad Obsession

Ik vloog in de vlog met twee mini quads. Allereerst de RX150, over deze quad heb ik al eerder een blog geschreven, deze kun je hier terug lezen. Wel heb ik er in deze video een andere VTX en andere propellers opzitten, maar dat zijn details.

Wat een mooi plaatje, wat een rust!
Wat een mooi plaatje, wat een rust! Een afbeelding uit mijn vlog gemaakt met de GoPro Hero 4 Session vlak voor het opstijgen.

Het echte leuke van deze video begint op 4:57, dit zijn de Full HD opnamen van mijn vlucht met de Dquad Obession. Dit is voor het eerst dat ik deze quadcopter buiten in FPV vlieg en dan ook nog eens in acro mode. Van alle quads die ik heb, heb ik dit frame als eerste gekocht, maar dus nog nooit mee durven vliegen. Waarom? Meerdere redenen, allereerst moet het natuurlijk heel blijven en had ik weinig vertrouwen in mijn eigen kunnen. En ten tweede is het in theorie gewoon een moordwapen van ongeveer 650 gram, wat met een snelheid van 80 tot 100 kilometer per uur over het gras scheert.

Maar nu durf ik het wel en als ik naar mijn eigen vluchtvideo's kijk, verbaast het me hoe goed het me is af gegaan! Trainen met micro quads en met de simulator hebben mij goed gedaan.

GoPro arsenaal uitgebreid

Een klein jaar geleden kon je een GoPro Hero 4 Session voor € 369,- kopen. Inmiddels zijn de prijzen behoorlijk gezakt en heb ik deze camera voor € 129,- bij Kamera Express kunnen kopen. Zoals ik in de vlog al zei: "Daarvoor kon ik hem niet meer laten liggen." Het is een mooie en kleine kubus die gemakkelijk op een quadcopter te monteren is. Ook staat deze camera bekend om robuustheid, wat voor op een quadcopter natuurlijk ideaal is!