Voor het eerst FPV zonder stabilisatie

Het heeft even geduurd, maar na vele uren oefenen voelde ik me er vandaag opeens klaar voor. Vandaag heb ik voor het eerst FPV gevlogen in manuele modus. En alsof dat nog niet gek genoeg is, heb ik ook direct maar mijn eerste rolls uitgevoerd! Uiteraard ging de eerste roll net niet helemaal lekker, maar alle daarop volgende waren prima.

Vanmorgen nadat ik Maud en Pim naar school had gebracht, was het vrijwel windstil, niet koud en stond er een mooi zonnetje. Kortom lipo's laden voor de 90GT en direct weer leeg vliegen in de tijdens schooltijden onbevolkte speeltuin.

FPV zonder stabilisatie

Zoals ik in de eerste alinea al schreef, voelde ik me er vandaag klaar en zelfverzekerd voor om voor het eerst FPV te vliegen zonder enige vorm van stabilisatie. Vanaf het moment dat ik de lucht in ging, voelde het allemaal direct vertrouwd en vloog ik eigenlijk direct beter dan normaal. Zie hieronder de vijf minuten durende bewerkte video.

Mijn eerste real life FPV roll

In de simulator waarop ik met enige regelmaat oefen, maak ik al tijden rolls, flips, split-s-en en powerloops, maar om dat nou in het echt te doen? Met kans op materiële schade? Dat vind ik een stap!

Bij mijn eerste rol bewoog ik de stick net te vroeg terug, waardoor de quad op zijn zij belande en ter aarde kwam. Gelukkig kon ik met extra gas één en ander wel corrigeren. Daarna heb ik een aantal rolls op zichtlijn gemaakt, door hier goed naar te kijken kreeg ik een beter gevoel voor timing.

Die betere timing was direct te merken bij alle daarop volgende rolls. Ze waren niet allemaal perfect, maar man! Ik heb me vermaakt!

De betonnen tunnel

Al zo lang ik met kleine quadcopters vlieg, lijkt het me geweldig om door de betonnen tunnel hier in de speeltuin te vliegen. Eigenlijk had ik dit gisteren al gedaan, maar dat was met stabilisatie, dus die telt niet!

Als je éénmaal in de tunnel bent, en het licht aan het einde ziet. Krijg je een heus "Engage!" gevoel. Alsof Jean-Luc Picard je zelf de opdracht geeft om naar warp snelheid te gaan. Kicken!