De Prijsmepper, een moderne Aladdin's grot?

Mijn moeder refereert naar deze winkel als "Aladdin's grot" en zelf koop ik hier regelmatig teken- en knutselspullen, SD-kaartjes, speelgoed, cadeautjes en spullen die ik verhandel met hoge kortingen. Kortom als je van koopjes jagen en handel houd, ben je vast wel bekend met het fenomeen de "Prijsmepper".

Voor iedereen die dit niet is kan ik schrijven dat dit een outletwinkel van de Kruidvat, Trekpleister en ICI Paris is. Wat op zich ook al wel discount drogisterijen zijn, maar toch! En nee, bij de Prijsmepper liggen niet alleen maar spullen die je niet wilt hebben of spullen die kapot zijn. Op het gebied van speelgoed is er zeker een ruim aanbod van A-merken. Hoewel je deze soms net als Aladdin echt in de schappen moet zoeken.

Het concept

Bij de Prijsmepper vind je een wisselend aanbod van producten die ruimte moeten maken voor nieuwe aanbiedingen - of niet meer in de schappen passen bij de Kruidvat en Trekpleister.

Huisstijl en uitstraling van de Prijsmepper op een gemiddelde zaterdagmiddag.
Huisstijl en uitstraling van de Prijsmepper op een gemiddelde zaterdagmiddag.

Producten worden vervolgens verkocht met een kortingspercentage van 25, 50 of 75 procent wat van de laagste prijs op de verpakking af gaat. Deze kortingspercentages zijn gekoppeld aan bepaalde productgroepen. Zo gaat er van speelgoed 25 procent af en van knutselspullen en decoratie 75 procent.

Dit wil niet zeggen dat deze percentages altijd hetzelfde zijn voor een productgroep. Als er bij de Prijsmepper bijvoorbeeld te veel speelgoed is binnengekomen, kan het kortingspercentage zonder aankondigingen wel eens 75 procent zijn. Op dat moment kun je voor weinig geld, mooie Lego sets kopen (mits deze voorradig zijn).

Een wand vol met geurige aroma's om op jezelf aan te brengen.
Een wand vol met geurige Oosterse geschenkaroma's om op jezelf of anderen aan te brengen.

Ook zijn er regelmatig specifieke aanbiedingen, zo heb ik een keer voor de handel twintig BabyBanz kinderzonnebrillen ingekocht voor één Euro per stuk. Normaal gesproken betaal je voor zo'n bril bij een webwinkel ongeveer € 15,-.

Prijsmepper Heerhugowaard

Zelf kom ik eens per maand bij de Prijsmepper in Heerhugowaard. Ik loop dan een rondje op zoek naar koopjes. Dit kan zowel voor de handel zijn, of voor de algemene cadeauvoorraad.

De tweede locatie van de Prijsmepper in Middenwaard, ligt tegenover de eerste locatie.
De tweede locatie van de Prijsmepper ligt tegenover de eerste locatie.

Op dit moment zijn er zelfs twee Prijsmeppers tegenover elkaar in winkelcentrum Middenwaard. De ene locatie verkoopt met name textiel, wasmiddel, koek en snoep. De andere locatie verkoopt vooral douchespullen, consumentenelektronica, speelgoed, teken- en knutselspullen, huis- en tuinartikelen en decoratie.

Niet altijd voordeliger

Ook is er een Kruidvat in Middenwaard waar ik graag koopjes score. Voornamelijk wanneer het uitverkoop bij de Kruidvat is, willen er wel eens gelijke producten in beide winkels liggen waarbij de Kruidvat ook voordeliger kan zijn.

Verbeterpunten

Oke, oke, het is een outlet en je betaald zeker niet de hoofdprijs, maar de prijzen die je in de winkel ziet willen aan de kassa nogal eens niet kloppen. Dit kan zowel in je voor- als in je nadeel zijn.

Om dit echter uit te kunnen zoeken, moet je je kassabon lezen. En om nou te stellen dat de kassabon leesbaar is? Niet echt. Zeker wanneer een medewerker een artikel verkeerd heeft aangeslagen en er creditregels worden toegevoegd, gaat de leesbaarheid met rasse schreden achteruit. Ook producttitels komen vaak niet overeen met wat je hebt gekocht.

Voorbeeldkoopjes

Uiteraard zie je in het aanbod veel producten terug die je eerder bij de Kruidvat en Trekpleister hebt zien liggen. Echter kun je deze producten dus voor minder geld kopen. Mijn beste koopjes:

  • Stickervel € 0,01
  • BabyBanz kinderzonnebril € 1,-
  • 100 vouwblaadjes € 0,20
  • IllRotho bakjes € 0,50 (voor 2 grote of 3 kleine)
  • Stabilo pennen € 3,00
  • Cars die-cast € 0,70

IllRotho bakjes? Een koopjesvoorbeeld

Dit zijn kleine stevige plastic bakjes met een deksel die ik gebruik voor kleine quadcopter onderdelen en schroeven. Echter kun je deze voor tal van toepassingen gebruiken. In ieder geval wordt je bureaulade er zichtbaar georganiseerder van.

Met Ill Rotho Switzerland bakjes kun je je bureaulades super goed organiseren.
Met IllRotho Switzerland bakjes kun je je bureaulades strak organiseren.

Los van dat je deze bakjes in een bureaulade kwijt kan, kun je ze ook gemakkelijk stapelen.