Vliegeren; back to basics

Hoe leuk ik vliegen met drones ook vind, vaak haal ik onwijs veel voldoening uit simpelere dingen. Zo vind ik het ontzettend mooi om de totaal geconcentreerde gezichtjes van mijn kinderen te zien als ze iets nieuws doen en leren. Tegenwoordig is dit vliegeren, in mijn hoofd ook wel back to basic drone vliegen.

Een paar weken geleden heb ik bij de Prijsmepper, een outletwinkel van de Kruidvat en Trekpleister, voor een habbekrats een paar vliegers op de kop getikt. Mijn kinderen knutselen met enige regelmaat zelf vliegers waarmee ze met volle overgave door de huiskamer rennen. Wat is er dan leuker om hun fantasie werkelijkheid te maken?

Het was de afgelopen week een paar dagen erg mooi zacht weer en had ik Pim thuis van school met een zogenaamde krentenbaard. Volgens de GGD mag je dan gewoon naar school, maar na telefonisch overleg met de basisschool werd het me duidelijk dat dit niet de wens van de school is. Wat ik overigens goed begrijp, krentenbaard is namelijk erg besmettelijk wanneer de blaasjes nog niet ingedroogd zijn.

Kortom Pim was maandag tot en met woensdag thuis en maandag heb ik hem voorgesteld samen te gaan vliegeren. Dat voorstel viel in zeer goede aarde, de Spiderman vlieger is direct in elkaar gezet en op pad gingen wij. Er stond een lekker stevig windje, de vlieger kon je letterlijk in zonder moeite de lucht in gooien.

Kwaliteit van likmevestje

Teruglopend naar huis bedacht ik dat het slim was om de vlieger alvast uit elkaar te halen. Hier zijn ze echter niet voor gemaakt. Één van de pootjes van de vlieger probeerde ik te ontmantelen, maar de vlieger scheurde hierdoor en werd onbruikbaar. Haal deze vliegers dus niet uit elkaar :) !

Fotoboek momentjes

Dinsdag kwam Pim uit bed en hij wilde direct weer vliegeren. Maar eerst hadden we andere taken. Zo ging Dorien een paar dagen naar een conferentie in Leeuwarden en moesten we haar afzetten bij haar werk, moesten we spandoekhaken afleveren bij ESPEQ en hadden we natuurlijk een nieuwe vlieger nodig.

Eenmaal weer thuis met nieuwe vliegers zijn we naar de speeltuin gegaan. Deze keer wel met mijn nieuwe camera en Gorillapod, voor het maken van foto's en video's.

Na alle verhalen van het vliegeren was Maud inmiddels ook erg verlekkerd om dit op te pakken. Wat natuurlijk mogelijk was op de woensdagmiddag. Ook zij vond het ontzettend leuk en er zijn leuke foto's gemaakt.

Techniek na drie dagen

Wat me opvalt is de leercurve en interesse van Pim, na drie dagen vliegeren heeft hij er al erg veel gevoel voor. Hij krijgt de vlieger zelfstandig in de lucht; weet wanneer hij aan het touw moet trekken en wanneer hij naar achteren moet lopen. Het is zo mooi en ontroerend op een positieve manier om dit te zien. Zeker omdat hij nogal houterig kan zijn en zijn fijne motoriek ook niet al te best is.